Go Back

Dennenappels met chocomousse

Type gerecht: Dessert
Yield: 8 dennenappels

Keukengerei

  • siliconenmal

Ingrediƫnten

  • 800 gr chocomousse home made of gekocht
  • 8 zandkoekjes
  • 400 gr melkchocolade

Bereidingswijze

  • Begin met de chocolade te smelten. Giet een laag gesmolten chocolade in de vormpjes en zorg dat dit de randjes overal goed bedekt. Draai dan de vorm om zodat het teveel aan chocolade eruit loopt. Doe dit boven bakpapier zo kan je de chocolade dan straks terug gebruiken voor de tweede laag. De vormpjes moeten dan de diepvries zodat de chocolade kan harden en ondertussen kan je dan de chocomousse of het koekje maken.
    Na 20 minuten is het tijd voor de tweede laag. Laat de chocolade weer voorzichtig smelten en gitet nog eens een laagje in de vorm en het hele proces opnieuw doen (omdraaien, uitlekken, opstijven in de diepvriezer). Na 2Ć  minuten kan je de vormpjes met chocomousse vullen.
    Het makkelijkste is om de vormen te vullen met een spuitzak maar je kan dit ook proberen met een lepel. Schud even heen en weer met de vormpjes zodat alle lucht eruit gaat en zet die dan terug in de koelkast of diepvriezer om op te stijven.
    Haal de vormpjes na 2 uur weer uit en leg in elke vorm een koekje. Smelt weer wat chocolade en giet dit over de koekjes. Zo verzegel je je dennenappels. Zet ze weer de koelkast of diepvriezer in voor minstens een nachtje.
    Het is een heel spannend werkje om de dennenappels uit de vormen te halen, maar met een beetje geduld lukt het wel.
    Start eerst met het lossnijden van de onderkant en draai de vormen dan om en duw bovenaan. De zijkanten zijn het zwakke punt dus weersta aan de verleiding om ze vast te nemen langs de zijkant. Dit is een heel werkje maar je zal beloond worden met een topdessertje!
    Eens de dennenappels uit hun vorm zijn kan je er nog wat cake dust over strooien ter afwerking.